Menu

PRZYSTAWKI

• TATAR
wołowina, marynowane pieczarki, ogórek kiszony, cebula, kapary, musztarda francuska, pieczywo • 31

• ŚLEDŹ W PORZECZKACH
śledź marynowany w czarnych porzeczkach, zielone jabłko, czerwona cebula, kawior ze śledzia mus ze śliwek, pieczywo • 21


ZUPY

• BOUILLABAISSE
dorsz, krewetki, mule, szafran, pomidory, papryka, pasta rouille, chałka • 27

• CHŁODNIK • 15

• ROSÓŁ
– z pielmieni • 19
– z makaronem • 14

• ZUPA DOMOWA
zapytaj jaką zupę dziś serwujemy • 12


BURGERY

• ĆWIERĆFUNCIAK Z SEREM
sezonowana wołowina,
bekon, jajko sadzone, ser cheddar, pomidor, sałata, sos musztardowo-majonezowy, ketchup, frytki, bułka naszego wypieku • 31

• ATAK SERCA
podwójna wołowina, konfitura z czerwonej cebuli, ser cheddar, ogórek konserwowy, sałata, majonez, frytki, bułka naszego wypieku • 39

• JAŚ FASOLA
kotlet z bobu, ciecierzycy, kalafiora i amarantusa, wegański cheddar, sałata, wegański Colesław, pomidor, sojonez, frytki, bułka naszego wypieku • 31


MIĘSO I RYBY

• OSSOBUCO
gicz wołowa, szafranowe arancini, marchew, seler, gremolata • 57

• KARKÓWKA SOUS VIDE
wolno gotowana karkówka w ziołowej panierce, kaszanka w panko, babka ziemniaczana, ogórki małosolne, sos demi glace • 36

• DORADA
pieczona dorada, grillowane warzywa, masło ziołowe, tapenada, ziemniaki hasselback • 38

• DORSZ W TEMPURZE
filet z dorsza, makaron z manioku, shitake, szpinak, marchew, kiełki fasoli mung, orzeszki ziemne • 33


KLUSKI I KASZE

• SPAGHETTI QUATTRO FORMAGGI
gorgonzola, blue chesse, emmentaler, parmezan, bazylia • 31

• PAD THAI Z KREWETKAMI
krewetki, makaron ryżowy, chilli, kiełki fasoli mung, orzeszki ziemne, kolendra • 33

• PIELMIENI SYBERYJSKIE
wołowina i czosnkek, masło, kwaśna śmietana, 18 szt • 31

• PĘCZOTTO
czerwone curry, mleko kokosowe, zielony pieprz, groszek, boczniaki w tempurze, kolendra • 29


SAŁATY

• CEZAR
grillowana pierś z kurczaka, sos Cesar, sałata rzymska, parmezan, grzanki • 29

• TAJSKA
melon, ananas, marchew, pomidory, chilli, kolendra, orzechy nerkowca, banan w tempurze • 28


PODKŁADY

• NICE TO MET YOU
szynka serrano, prosciutto, salami, chorizo, faszerowane oliwki, faszerowane papryczki, tapenada, rukola, pieczywo • 39

• YES-SER!
camembert, brie, lazur, ser wędzony, ser kozi, winogrona, seler naciowy, orzechy, żurawina, krakersy • 39

• FIT&FAT
mini-camembert w panierce, mozarella sticks w panierce, panierowane krążki cebulowe, nugetsy z kurczaka, frytki, ketchup, dip blue cheese • 39


DESERY

• BLOK CZEKOLADOWY
słony karmel, orzechy • 17

• WYPIEKI DOMINIKI
zapytaj co Dona dziś upiekła • 16

• DESER LODOWY (tylko na miejscu) • 19